Udviklings- og procestest
Eksempler på test af råvarer og produkter under udvikling:
- Undersøgelse af et stofs hæmmende og/eller dræbende effekt mod en mikroorganisme. Testene kan finde følgende koncentrationer: Minimum inhibitory concentration (MIC) og Minimum bactericidal concentration (MBC) (officielle metoder, egenudviklet metoder)
- Test af mælkesyrebakteriers evne til at udkonkurrere andre typer mikroorganismer (metoder tilpasses testen)
- Mælkesyrebakteriers evne til at overleve forskellige passager gennem mave-tarmsystemet, hvilket simuleres ved ophold i væsker med forskellig pH (metoder tilpasses testen)
- Undersøgelse af om mikroorganismer er i stand til at trænge igennem samlinger og ventiler i et produkt (Medical device) og dermed kontaminere det område, der skulle være sterilt. Testen kaldes Ingress test (metoder tilpasses testen).
Eksempler på proceskontrol:
- Rengøringsvalidering af overflader
- Hygiejnemonitorering i form af airsampling, nedfaldsskåle, kontaktskåle og svaberprøver (DB Lab hjælper med fremstilling af skåle, inkubering, tælling af kim og identifikation af kim)
- Ingress test af forseglinger. Undersøgelse af om svejsning af låg på containere (dåser) er tæt
- Effektivitetsmåling (drabsbestemmelse) af UV-bestråling
Eksempler på rådgivning:
- Protokol- og rapportskrivning i forbindelse med valideringer
- Litteraturstudier